Dezerty a vánoční cukroví
Jablečné pusinky
Ingredience:
50 g mandlí
1 jablko
špetka skořice
sušené brusinky slazené jablečnou šťávou na ozdobu (nemusí být)
50 g mandlí
1 jablko
špetka skořice
sušené brusinky slazené jablečnou šťávou na ozdobu (nemusí být)
Postup:
Mandle namelte nebo rozmixujete. Jablko nastrouhejte najemno, šťávu
vymačkejte a strouhané jablko smíchejte se mandlemi a skořicí.
Lžičkou tvořte malé kopečky - pusinky, které necháte několik hodin
schnout v sušičce. Nebo můžete vařečkou namočenou ve vodě vytvořit
do kopečků malé důlky, do kterých vložíte brusinku (na obrázku),
příp. po vysušení ozdobíte pusinky troškou kvalitní rozpuštěné
čokolády. Místo mandlí lze použít i vlašské nebo lískové ořechy.