Maso (mimo drůbež)
![](https://fd515d1b28.clvaw-cdnwnd.com/3b158fbc19cce485e6fd6e70db2cba62/200000414-9967b9967d/DSC_0032.15m.jpg?ph=fd515d1b28)
Hovězí ragú se zeleninou
Ingredience:
porce hovězího masa
porce zeleniny (mrkev, celer, fazolky, květák nebo brokolice)
kousek cibule
sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list
olej
Postup:
Cibulku orestujeme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli opékáme, aby se zatáhlo. Přidáme vodu nebo zeleninový vývar, posolíme, přidáme koření a dusíme, až je maso téměř měkké. V závěru přidáme ještě zeleninu. Koření vyjmeme, pokud máme rádi ragú zahuštěné, můžeme část zeleniny rozmixovat a vložit zpět. Pokrm lze zahustit také rozvařenou cuketou nebo kouskem postrouhaného knäckebrotu.
Ragú výborně chutná s rýží, kterou lze použít od 3. fáze, obzvlášť dobře se doplňuje s rýží indiánskou nebo tříbarevnou :-D