Maso (mimo drůbež)

Hovězí ragú se zeleninou

Ingredience:

  • porce hovězího masa

  • porce zeleniny (mrkev, celer, fazolky, květák nebo brokolice)

  • kousek cibule

  • sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list

  • olej

Postup:

Cibulku orestujeme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostky, chvíli opékáme, aby se zatáhlo. Přidáme vodu nebo zeleninový vývar, posolíme, přidáme koření a dusíme, až je maso téměř měkké. V závěru přidáme ještě zeleninu. Koření vyjmeme, pokud máme rádi ragú zahuštěné, můžeme část zeleniny rozmixovat a vložit zpět. Pokrm lze zahustit také rozvařenou cuketou nebo kouskem postrouhaného knäckebrotu.

Ragú výborně chutná s rýží, kterou lze použít od 3. fáze, obzvlášť dobře se doplňuje s rýží indiánskou nebo tříbarevnou :-D