Maso (mimo drůbež)
Hovězí kostky na houbách s celerovým pyré
Ingredience:
-
porce hovězího masa
-
porce celeru
-
kousek cibule
-
řapíkatý celer
-
menší mrkev
-
1 stroužek česneku
-
sůl, pepř, tymián, bobkový list
-
porce sušených hub (nebo houbové koření)
-
olej
Postup:
Maso si nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky, řapíkatý celer a mrkev na kolečka. Na rozpálené pánvi orestujte kostky masa, opatrně promíchejte, přidejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a nechte krátce osmahnout. Přidejte rozdrcený česnek, bobkový list, tymián a vše krátce prohřejte. Nakonec k masu přidejte sušené houby, sůl, pepř a vše zalijte vodou nebo vývarem. Nechte zakryté vařit, dokud nebude maso úplně měkké. Nakonec pokličku odkryjte, "vylovte" bobkové listy a omáčku za častého míchání redukujte na požadované množství a hustotu. Výslednou omáčku dosolte a opepřete podle chuti.
Před
podáváním si připravte celerové pyré. Podávejte s masem a houbovou
omáčkou - bez smetany a knedlíků :-)