Maso (mimo drůbež)

Hovězí kostky na houbách s celerovým pyré

Ingredience:

  • porce hovězího masa

  • porce celeru

  • kousek cibule

  • řapíkatý celer

  • menší mrkev

  • 1 stroužek česneku

  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

  • porce sušených hub (nebo houbové koření)

  • olej

Postup:

Maso si nakrájejte na kostky, cibuli na kostičky, řapíkatý celer a mrkev na kolečka. Na rozpálené pánvi orestujte kostky masa, opatrně promíchejte, přidejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a nechte krátce osmahnout. Přidejte rozdrcený česnek, bobkový list, tymián a vše krátce prohřejte. Nakonec k masu přidejte sušené houby, sůl, pepř a vše zalijte vodou nebo vývarem. Nechte zakryté vařit, dokud nebude maso úplně měkké. Nakonec pokličku odkryjte, "vylovte" bobkové listy a omáčku za častého míchání redukujte na požadované množství a hustotu. Výslednou omáčku dosolte a opepřete podle chuti.

Před podáváním si připravte celerové pyré. Podávejte s masem a houbovou omáčkou - bez smetany a knedlíků :-)