Houby

Houbový guláš

Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen chutné, ale i velmi rychlé.
Ingredience:
  • porce hlívy ústřičné (představuje bílkovinu)

  • porce žampionů či jiných hub (v plánech jako zelenina)

  • cibule

  • sůl, mletá paprika, mletý pepř, kmín

  • zelená petrželka nebo jiné natě

  • za studena lisovaný olej

Postup:

Nejprve si připravte houby - očistěte a nakrájejte na plátky. Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi, přidejte mletou papriku a vložte houby. Zamíchejte a ihned podlijte trochou vody. Osolte, přidejte koření a nechte pod poklicí dusit.

Pokud máte rádi guláš hustší, můžete přidat kousek rozvařené a rozmixované cukety, příp. celeru.

Do hotového guláše přidejte olej a na talíři ozdobte natěmi. S žitným chlebem chutná výborně.