Houby
Houbový guláš
Ingredience:
porce hlívy ústřičné (představuje
bílkovinu)
porce žampionů či jiných hub (v
plánech jako zelenina)
cibule
sůl, mletá paprika, mletý pepř,
kmín
zelená petrželka nebo jiné natě
za studena lisovaný olej
Postup:
Nejprve si připravte houby - očistěte a nakrájejte na plátky.
Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi, přidejte mletou papriku a
vložte houby. Zamíchejte a ihned podlijte trochou vody. Osolte,
přidejte koření a nechte pod poklicí dusit.
Pokud máte rádi guláš hustší, můžete přidat kousek rozvařené a
rozmixované cukety, příp. celeru.
Do
hotového guláše přidejte olej a na talíři ozdobte natěmi. S žitným
chlebem chutná výborně.
Tip: Místo chleba si můžete připravit i malou porci petrželových žitných noků.