Blog - recepty

Horké jablko

Oblíbený jablečný nápoj vonící skořicí jistě znáte. Obvykle se připravuje z jablečného moštu nebo jablečného džusu. Džusy nejsou v přísné fázi povoleny, nicméně i tak si můžete tento nápoj připravit a vychutnat si ho třeba na Štědrý večer u stromečku. Místo džusu jednoduše použijete jablko. Jedno jablko denně je povinnou součástí vašeho jídelníčku, tak proč si na něm nepochutnat v trochu jiné podobě?

Ingredience:

1 jablko
voda
kousek skořice (1 menší svitek), hvězdička badyánu, několik hřebíčků


Postup:

Jablka omyjte, překrojte, vykrojte jaderník a nakrájejte je na tenké plátky i se slupkou. Jeden plátek si můžete nechat na ozdobu. Dejte do kastrolku, zalijte vodou a přidejte koření. Vařte, dokud se jablka nerozpadnou, což by nemělo trvat déle než 10 minut. Jablka jemně pomačkejte třeba vidličkou a nechte je ještě pár minut louhovat. Potom nápoj přeceďte do sklenice, ozdobte plátkem syrového jablka, příp. ještě dochuťte špetkou citronové kúry (z bio citronu).

Pozn: Povařená jablka jsem snědla s troškou šťávy jako kompot. Ve 4. fázi můžete nápoj ještě dochutit citronovou šťávou, plátkem pomeranče nebo mírně dosladit třeba medem.