Houby
Hlíva ústřičná v omáčce
Další recept pro ty, kteří si nevědí rady s kombinací hlívy ústřičné 
			a divoké rýže. Hlíva v "metabolické svíčkové" doplněná rýží je sice 
			méně obvyklá, ale zajímavá a chutná kombinace. Vyzkoušejte! 
Ingredience:
porce hlívy ústřičné
porce divoké rýže
				porce zeleniny - cibule, mrkev, 
				celer, petržel nebo pastinák, kousek dýně
				1 lžíce za studena lisovaného 
				oleje (nebo ghee)
				sůl
				celý pepř, nové koření, bobkový 
				list, špetka tymiánu
Postup:
			
			Rýži si předem uvařte podle návodu. Hlívu pokrájejte na nudličky, 
			můžete lehce orestovat na trošce oleje. Podlijte a duste do 
			změknutí. Zvlášť si připravte omáčku. Zeleninu očistěte a nakrájejte 
			na kostky, cibuli najemno. Na trošce ghee orestujte cibuli, přidejte 
			zeleninu, chvíli restujte. Jako poslední přidejte dýni. Podlijte a 
			společně s kořením duste do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, 
			vyndejte koření a tyčovým mixérem rozmixujte na hladké pyré. Dle 
			potřeby zřeďte vodou nebo zeleninovým vývarem, příp. dochuťte. Do 
			omáčky vložte hlívu a chvíli prohřejte. 
Na 
			talíř si navršte kopeček rýže a přidejte hlívu s omáčkou. 
			
Chutná je i hlíva v omáčce bez rýže, pokud ji v plánu nemáte. V tom případě přílohu doplníte až od 3. fáze. Můžete vyzkoušet i malou porci celozrnných těstovin.


