Maso (mimo drůbež)
Grilovaná vepřová panenka s houbovým ragú

Ingredience:
				porce panenky (dle plánu)
sůl, rozmarýn (nebo jiné bylinky) 
kousek cibule
porce zeleniny na salát
ocet
olivový olej
Postup:
			
			Vepřová panenka bývá v plánech často. Zkuste si ji připravit vcelku 
			na grilu. Pokud nemáte k dispozici gril, lze ji snadno upéct i 
			v troubě. 
Začněte přípravou houbového ragú. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. 
			Na pánvi rozehřejte trošku oleje a cibuli pozvolna restujte dohněda. 
			Na pánev přidejte žampiony nebo jiné houby nakrájené na čtvrtky. Asi 
			1 minutu opékejte a míchejte vařečkou. Nechte lehce osmažit. Poté 
			přilijte zeleninový vývar (nebo trochu vody), osolte a nechte dusit. 
			Občas nezapomeňte promíchat a podle potřeby podlévejte vývarem. 
			Pokud potřebujete ragú zahustit, lze přidat trochu celozrnné žitné 
			mouky nebo nastrouhaný knäckebrot. 
Maso osolte a položte na hodně rozpálený gril. Grilujte několik 
			minut podle toho, jak chcete mít panenku propečenou - dokud se na 
			povrchu neobjeví hnědá mřížka, potom teplotu snižte a nechte ještě 
			chvíli dopéct. Správně připravená panenka je zvenku opečená a uvnitř 
			mírně růžová a šťavnatá. Hotovou panenku polijte olejem, ve kterém 
			jste rozmíchali nasekané bylinky. Přeložte na talíř, přidejte 
			houbové ragú. Podávejte s míchaným zeleninovým salátem. 
			

