Tvaroh a sýry

Gratinovaná dýně s kozím sýrem

Ingredience: 

porce dýně hokaido
porce kozího sýra (nebo jiného chuťově výraznějšího sýra - feta, Limburger apod.)
sůl, pepř
2 menší cibule
stroužek česneku (nemusí být)
rozmarýn nebo jiné bylinky na ozdobu
olej

Postup:

Nejdříve si připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Do zapékací nádoby skládáme nejprve porci dýně, osolíme, opepříme, dále pár koleček cibule, vrstvu nastrouhaného sýra a znovu pokračujeme dýní. Na závěr zasypeme vrstvou sýra a dáme zapékat do rozpálené trouby. Hotový pokrm ozdobíme bylinkami, zakápneme olejem a můžeme podávat.