Tvaroh a sýry

Gratinovaná dýně s kozím sýrem

Ingredience:
  • porce dýně hokaido

  • 1 porce kozího sýra (nebo jiného chuťově výraznějšího sýra - feta, Limburger apod.)

  • sůl, pepř

  • 2 menší cibule

  • stroužek česneku (nemusí být)

  • rozmarýn nebo jiné bylinky na ozdobu

  • olej

Postup:

Nejdříve si připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na plátky. Do zapékací nádoby skládáme nejprve porci dýně, osolíme, opepříme, dále pár koleček cibule, vrstvu nastrouhaného sýra a znovu pokračujeme dýní. Na závěr zasypeme vrstvou sýra a dáme zapékat do rozpálené trouby. Hotový pokrm ozdobíme bylinkami, zakápneme olejem a můžeme podávat.

Tip:

Od 3. fáze můžeme dýni posypat i troškou parmezánu.