Ryby

Filety z platýse se špenátem

Ingredience:


  • porce platýse (nebo jiné ryby)

  • porce čerstvého nebo i mraženého listového špenátu

  • porce žampionů

  • cibule

  • česnek

  • sůl, pepř

Postup:

Nejdříve si připravíme špenát. Pokud použijeme špenát mražený, necháme ho předem rozmrazit a okapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na jemné plátky. Na hlubší pánvi krátce osmahneme cibuli a česnek, přidáme žampiony a špenát. Přilijeme vodu a dusíme. Plátky ryby omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme. Filety svineme a vložíme do špenátu. Přikryté dusíme ještě asi 5 minut. Hotové filety vložíme na talíř s připraveným špenátem a žampiony.

TIP: Filety můžeme naplnit částí špenátu s houbami, svinout do závitků a sepnout špejlí. Závitky vložíme do pekáčku, přidáme zbytek náplně a cca 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.