Ryby

Filet z lososa s bylinkami

Ingredience:

  • porce lososa

  • sůl

  • sušené bylinky, příp. bylinková sůl bez glutamátu

  • zelenina na salát (listový salát, rajčata, paprika apod.)

Postup:

Porci lososa posolíme, posypeme bylinkami a vložíme na kontaktní gril. Mezitím si připravíme salát. Losos nejlépe chutná na lůžku ze směsi listových salátů - na obrázku salát římský, polníček a rukola. Můžeme ozdobit ještě kousky rajčete, okurky, papriky - dle plánu a preferencí. Salát dochutíme solí, octem a olivovým nebo jiným vhodným olejem. Grilovaný filet lososa přeložíme na talíř, ozdobíme salátem a pak už nezbývá než si pochutnat.

Tip: Osvědčil se mi tento olej: Esenciální omega 3 speciální mix, který má velmi jemnou chuť, která příjemně doplní a přitom neruší chuť pokrmů. Jde o směs 3 bio olejů s vyváženou kombinací Omega 3 a Omega 6 mastných kyselin. K dostání v mé poradně, nebo zde:

https://metabolicke-nezbytnosti.webnode.cz/products/esencialni-omega-3-specialni-mix/