Ryby

Filet z lososa s bylinkami


Ingredience:

porce lososa
sůl 
sušené bylinky, příp. bylinková sůl bez glutamátu
zelenina na salát (listový salát, rajčata, paprika pod.)

Postup:

Porci lososa posolíme, posypeme bylinkami a vložíme na kontaktní gril. Mezitím si připravíme salát. Losos nejlépe chutná na lůžku ze směsi listových salátů - na obrázku salát z polníčku a černého kořene. Můžeme ozdobit ještě kousky rajčete, okurky, papriky - dle plánu a preferencí. Salát dochutíme solí, octem a olivovým nebo jiným vhodným olejem. Grilovaný filet lososa přeložíme na talíř, ozdobíme salátem a pak už nezbývá než si pochutnat.

Tip: Osvědčil se mi tento olej: Esenciální omega 3 speciální mix, který má velmi jemnou chuť, která příjemně doplní a přitom neruší chuť pokrmů. Jde o směs 3 bio olejů s vyváženou kombinací Omega 3 a Omega 6 mastných kyselin. K dostání v mé poradně.