Zeleninové přílohy
Dýňové hranolky pečené v troubě

Ingredience:
porce dýně (hranolky se dobře krájejí z dýně máslové, ale můžete zkusit i jinou dýni)
sůl, pepř
čerstvé bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, oregano)
porce dýně (hranolky se dobře krájejí z dýně máslové, ale můžete zkusit i jinou dýni)
sůl, pepř
čerstvé bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián, oregano)
Postup:
Dýni oloupeme a nakrájíme na podlouhlé silné hranolky. Připravené 
			hranolky rozmístíme na pekáč na pečicí papír a vložíme do rozehřáté 
			trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 20 minut. Na talíři pokapeme olejem 
			a posypeme čerstvými bylinkami. Dýňové hranolky můžeme podávat jako 
			přílohu k masu. Pokud si k nim připravíte vhodnou omáčku, např. dip 
			z kozího sýra, získáte rychlou, chutnou a lehkou večeři.

