Tvaroh a sýry
Dýňová polévka se sýrem žervé

			
			Polévku z dýně hokkaidó zjemněnou smetanou určitě znáte. Zkuste si 
			uvařit zdravější variantu se sýrem. Kombinace sýra a zeleniny je 
			jedním z častých návrhů obědů nebo večeří v jídelních plánech. 
Ingredience: 
kousek cibule
porce sýru žervé (nebo jiného sýra, výborný je např. i Cottage, ricotta, Čerstvý sýr apod.)
sůl, pepř, špetka kurkumy nebo muškátového květu
petrželka, pažitka
olej
Nejdříve si připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na 
			kousky. Můžeme i loupat, ale u této dýně to není nutné. Krátce 
			orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kostky dýně, zalijeme vodou 
			nebo zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí. Uvařenou dýni 
			rozmixujeme i s vodou a porcí sýra. Dochutíme kořením a na talíři 
			zdobíme natěmi. Přidáme za studena lisovaný olej - nejlépe chutná 
			dýňový. Podáváme s celozrnným žitným chlebem. Od 3. fáze můžeme 
			polévku doplnit kostičkami chleba osmaženého na pánvi.

