Maso (mimo drůbež)

Dušená cuketa s hovězím masem

Ingredience:

porce mletého hovězího masa
porce zeleniny (cuketa, mrkev, rajče, řapíkatý celer) 
kousek cibule
sůl, pepř
olej
petrželová nať

Postup:

Cibulku orestujeme na pánvi, přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky, potom maso. Opečeme, podlijeme vodou, promícháme a necháme chvíli dusit. V závěru přidáme ještě rajče. Osolíme, okořeníme pepřem, příp. bylinkami (výborné jsou provensálské bylinky). Na talíři pokapeme olejem a zdobíme petrželovou natí. Jíme s žitným chlebem

Od 3. fáze lze zvětšit porci rajčat a místo chleba podávat s porcí celozrnných těstovin. Výborně chutná i jako masovo zeleninová omáčka v kombinaci s žitnými těstovinami (od 3. fáze).

Pozn.: Pokrm výborně chutná i s cizrnou, příp. je možné luštěninu vyměnit za klíčky.