Houby
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Vyzkoušejte zdravější variantu oblíbeného jídla, které je nejen
chutné, ale i velmi rychlé.
Ingredience:
porce hlívy ústřičné
porce zeleniny (mrkev, řapíkatý
celer, petržel) nebo porce hub (místo zeleniny lze navážit např.
žampiony, příp. jiné houby)
cibule
česnek
sůl, pepř, paprika, majoránka
kousek cukety na zahuštění
Postup:
Očištěnou a nakrájenou hlívu krátce povařte. Na trošce oleje
orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte papriku a krátce
osmahněte. Přidejte hlívu a další houby a zeleninu. Zalejte vodou
nebo zeleninovým vývarem a nechte povařit. Do polévky prolisujte
česnek, přidejte sůl, pepř, majoránku. Na zahuštění lze použít
rozvařenou a rozmixovanou cuketu. Podávejte s žitným chlebem.