Zeleninové přílohy

Cuketové zelí

Cuketové zelí připravíte rychle a je výborné i v metabolické úpravě - bez cukru a zahušťování. Na obrázku s pečeným krůtím masem - zdravá obdoba známého "vepřa-knedla-zela" - bez vepře, knedlíku a klasického zelí zahuštěného jíškou.


Ingredience:
  • porce cukety

  • sůl, kmín

  • kousek cibule

  • za studena lisovaný olej

  • balzamikový ocet

Postup:
Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte cuketu, mírně podlijte vodou, osolte, posypte kmínem a pod poklicí nechte dusit asi pět minut, než cuketa pustí vodu. Potom ještě dle potřeby duste, aby se tekutina odpařila a zelí zhoustlo. Hotové zelí dochuťte octem.