Maso (mimo drůbež)

Cuketové špagety s masovozeleninovou omáčkou

Ingredience:

porce mletého hovězího masa 
kousek cibule 
porce cukety
další zelenina do omáčky - polovina rajčete, řapíkatý celer, lilek
sůl, pepř 
provensálské bylinky 
stroužek česneku
olej

Postup:

Na pánvi orestujte nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, zlehka opečte a přidejte nakrájenou zeleninu (celer, lilek, rajče). Chvíli restujte, podlijte vodou, posolte, posypejte bylinkami, přidejte prolisovaný česnek a přikryjte poklicí. Nechte dusit do změknutí.

Z oloupaných cuket vytvořte škrabkou na brambory dlouhé plátky. Na jiné pánvi je zlehka orestujte, posolte a opepřete. Cuketa by měla změknout, ale nerozpadnout se. Přendejte na talíř, přidejte masovou omáčku. Zakapejte olejem a dle chuti ještě posypejte bylinkami.

Ve 3. fázi můžete přidat ještě porci celozrnných těstovin, příp. těstovinami nahradit cuketové nudle.