Luštěniny

Cuketové nudle s omáčkou z tofu

Ingredience:
  • porce bílého tofu

  • sůl, mletý pepř

  • stroužek česneku

  • ocet balsamiko

  • za studena lisovaný olej

  • čerstvá bazalka

Postup:

Omáčku vyrobíte podle receptu na tofunézu: Tofu nakrájíte na kostky a vložíte do mixéru. Přidáte sůl, pepř, ocet, olej a trochu vody. Mixujete, až má hmota krémovitou strukturu, podle potřeby přidáte vodu, aby vznikla hustší omáčka.

Z oloupaných cuket vytvořte škrabkou na brambory dlouhé plátky. Na pánvi rychle orestujte nakrájený česnek, přidejte nudle, posolte, opepřete, zamíchejte a jen zlehka orestujte, aby cuketa změkla, ale nerozpadla se. Přidejte tofu omáčku a společně prohřejte. Přendejte na talíř, posypejte nakrájenou bazalkou, příp. ještě ozdobte plátky rajčete nebo ředkvičky.