Luštěniny
Cuketové nudle s omáčkou z tofu
Ingredience:
Postup:
porce bílého tofu
porce cukety, příp. další zelenina na ozdobu
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
ocet balsamiko
za studena lisovaný olej
čerstvá bazalka
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
ocet balsamiko
za studena lisovaný olej
čerstvá bazalka
Omáčku vyrobíte podle receptu na tofunézu: Tofu nakrájíte na kostky a vložíte do mixéru. Přidáte sůl, pepř, ocet, olej a trochu vody. Mixujete, až má hmota krémovitou strukturu, podle potřeby přidáte vodu, aby vznikla hustší omáčka.
Z oloupaných cuket vytvořte škrabkou na brambory dlouhé plátky. Na pánvi rychle orestujte nakrájený česnek, přidejte nudle, posolte, opepřete, zamíchejte a jen zlehka orestujte, aby cuketa změkla, ale nerozpadla se. Přidejte tofu omáčku a společně prohřejte. Přendejte na talíř, posypejte nakrájenou bazalkou, příp. ještě ozdobte plátky rajčete nebo ředkvičky.