Luštěniny

Cuketové nudle s omáčkou z tofu

Ingredience:

porce bílého tofu
porce cukety, příp. další zelenina na ozdobu
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
ocet balsamiko
za studena lisovaný olej
čerstvá bazalka 


Postup:

Omáčku vyrobíte podle receptu na tofunézu: Tofu nakrájíte na kostky a vložíte do mixéru. Přidáte sůl, pepř, ocet, olej a trochu vody. Mixujete, až má hmota krémovitou strukturu, podle potřeby přidáte vodu, aby vznikla hustší omáčka.

Z oloupaných cuket vytvořte škrabkou na brambory dlouhé plátky. Na pánvi rychle orestujte nakrájený česnek, přidejte nudle, posolte, opepřete, zamíchejte a jen zlehka orestujte, aby cuketa změkla, ale nerozpadla se. Přidejte tofu omáčku a společně prohřejte. Přendejte na talíř, posypejte nakrájenou bazalkou, příp. ještě ozdobte plátky rajčete nebo ředkvičky.