Maso (mimo drůbež)
Cuketa zapékaná s mletým masem
Ingredience:
porce mletého masa - jehněčí, vepřové (dle preferencí a jídelního plánu)
porce zeleniny (cuketa, rajčata)
stroužek česneku
sůl, pepř, oregano - nebo jiné koření a bylinky dle chuti
olej
petrželová nať, naťová cibulka
Postup:
Nejdříve si připravte cuketu - použijte větší cuketu, kterou oloupete, rozkrojíte a vydlabete. Rajče poduste, sundejte slupku (příp. propasírujte) a takto vzniklý protlak přidejte do mísy k mletému masu. Náplň zůstane díky zelenině šťavnatější - i bez tuku. Přidejte sůl, pepř, koření, prolisovaný česnek, dobře promíchejte a směsí naplňte svoji porci cukety. Vložte na pekáč vystlaný pečicím papírem a v předehřáté troubě zapékejte asi půl hodiny.
Na talíři polijte olejem, můžete ještě ozdobit natěmi. Podávejte s žitným chlebem.