Tvaroh a sýry

Celerový krém se sýrem cottage

Ingredience:
  • porce celeru

  • kousek pórku

  • 1 porce sýru Cottage

  • sůl, pepř

  • menší stroužek česneku

  • rozmarýn (nejlépe čerstvý)

  • olivový olej

  • zeleninový vývar


Postup:

Celer očistěte a nakrájejte na kostičky, pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. V hrnci celer s pórkem i snítky rozmarýnu opečte tak, až zelenina začne zlátnout. Pak vše zalejte vývarem, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a asi 15 minut vařte. Poté z polévky vyjměte rozmarýn, pokud chcete použít mrkev na ozdobu, vyjměte i mrkev, přilijte sýr a rozmixujte v hladký krém (lžičku sýra snězte - začínáme bílkovinou :-). Nezapomeňte ji ještě dochutit solí a pepřem, to k vůni rozmarýnu bohatě stačí!

Podávejte s žitným chlebem.