Dezerty a vánoční cukroví
Brownies z červené řepy (4. fáze)
Ingredience:
200 g uvařené červené řepy
1- 2 lžíce holandského kakaa
asi 200 g žitné mouky výražkové
1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)
1 vejce
1,5 lžíce oleje
½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)
kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)
hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)
			
200 g uvařené červené řepy
1- 2 lžíce holandského kakaa
asi 200 g žitné mouky výražkové
1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)
1 vejce
1,5 lžíce oleje
½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)
kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)
hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)
Postup:
			
			Uvařenou řepu rozmixujte i s trochou vývaru tyčovým mixérem na 
			hustší kaši, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, kakao, cukr a olej. 
Vejce ušlehejte do pěny. Opatrně do něj vmíchejte směs řepy, oleje a 
			mouky. Těsto dejte do vymazané formy na koláč, zarovnejte povrch a 
			nechte péct v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut. 
Po 
			vyjmutí z trouby nechte brownies zchladnout a ještě ve formě polijte 
			tenkou vrstvou polevy připravené z čokolády a ghee. 
			Druhý den krájejte na kousky. Bude chutnat nejen metabolikům! :-) 

