Archiv aktualit

Znáte tuřín? Zkuste si připravit placky nebo tuříňáky, příp. ho upéct s krůtím masem nebo ho využít jako přílohu ve formě pyré. Více informací o tuřínu a jiných méně známých druzích zeleniny najdete zde.

Další tipy na úpravu hlívy ústřičné najdete zde

Nevíte, co jíst, když onemocníte? Čtěte zde.

Podívejte se na fotografie a příběh paní Hany!

Hledá se 10 žen - testerek - příležitost pro zájemce o program metabolic balance: https://www.zenysro.cz/testovani/zdravi-a-krasa/metabolic-balance

Jedná se o akci, kterou organizuje portál Ženy s.r.o. Bude vybráno 10 klientek, které mohou zdarma absolvovat program. Celý průběh bude dokumentován a zveřejňován na sociálních sítích, včetně fotografií.

Nepřehlédněte příběh paní D. - s programem metabolic balance zhubla 29 kg. Nejenže vypadá úžasně, ale také se výborně cítí!

Těšíte se na Vánoce?

Tak hurá do přípravy vánočního cukroví ve stylu metabolic balance® - Chutná fantasticky!

Několik nových variací z květáku najdete v receptech.

Kombinace květáku a houby shiitake nebo hlívy v podobě polévky je nezvyklá, ale výborná, podobně jako květák zapečený se sýrem feta. Květáková lodička zase pohladí oko.

Na metodu Metabolic balance vsadila redaktorka časopisu Žena a život. A výsledek? Dnes je o 12 kg šťastnější!

Více zde.

Potřebujete vánoční dárek pro vaše blízké? Jako každý rok, i letos jsou v poradně k dispozici dárkové poukázky v ceně dle dohody. Napište si o nabídku.

V nabídce je nadále i Metabolická kuchařka.

Máte v jídelním plánu cuketu?

Vzhledem k nevýrazné chuti tato zelenina umožňuje velké množství různých úprav. Můžeme ji využít na jemnou krémovou polévku se sýrem nebo na ostřejší variantu s čočkou, grilovat jako přílohu k masu, vyrobit z ní zelí, cuketové nudle nebo ji zapéct s masem, příp. v kombinací se sýrem připravit obdobu lasagní. Dobře se doplňuje i s rybami - zkuste si připravit třeba tresku v župánku.

Máte rádi červenou řepu? Červená řepa je výborná za syrova jako salát, jako příloha v podobě hranolků nebo vařená či pečená v kombinaci s chuťově výraznějšími sýry, skvěle se doplňuje např. se sýrem kozím nebo fetou. Klasický boršč určitě znáte, lze ho snadno připravit i v "metabolické" podobě. Aktuálně jsem připravila pár nových receptů - krémová polévka z červené řepy a pomazánka se sýrem oslovily i syna, který jinak červenou řepu moc "nemusí". Ve čtvrté fázi se můžete odměnit muffiny nebo variací na brownies z červené řepy. Nezapomeňte, že v případě dezertů méně znamená více. :-)

Léto přeje salátům

Na trhu se objevuje čerstvá zelenina, zkuste využít nabídky a připravit si některý z obědových salátů. Příprava je většinou rychlá a jednoduchá, oběd můžete mít hotový během deseti minut. Jako bílkovinu můžete využít v podstatě cokoliv, co máte ve svém jídelním plánu. Už jste vyzkoušeli např. salát s hlívou ústřičnou? Nebo salát s falešnou vaječnou majonézou - metabolický caesar salát? Připravila jsem pro Vás několik nových receptů - salát z černé čočky na asijský způsob, salát s tofu v knäckebrotové strouhance, svůj oblíbený salát s cizrnovými krutony, salát s grilovaného kuřecího masa s avokádovým dipem nebo pikantní zálivkou a rybí salát.

Zajímá vás Metabolic Balance v přímém přenosu? Podívejte se na zcela bezprostřední, necenzurované zkušenosti mé dcery po prvním týdnu přísné fáze. Metabolic Balance v přímém přenosu - druhá část.

V nadcházejícím období by se Vám mohlo hodit několik rad, jak zvládat nečekané nástrahy v podobě pozvání na jídlo. Přečtěte si nový článek Malý kurz sebeobrany aneb o pozváních na nedělní obědy

Vánoce se rychle blíží, proto jsem pro vás připravila pár receptů na méně tradiční, metabolicky vstřícnější vánoční cukroví.

Přidala jsem další recepty z masa, drůbeže, luštěnin a vajec. Věděli jste, že i v přísné fázi si můžete výjimečně upéct pizzu z celozrnné žitné mouky?

Máte v jídelním plánu kombinaci hlíva ústřičná nebo shitake - divoká rýže - zelenina nebo salát? Nevíte, co s ní? Tak se zkuste inspirovat novými recepty. Všechny jsem vyzkoušela a společně s dětmi ochutnala. Už jste zkoušeli rizoto z hlívy ústřičné? Pokud jste milovníci hub, mohly by vás oslovit plněné žampiony. Přátelům východní kuchyně může vyhovovat i kari z houby shitake. Karbanátky z divoké rýže a hlívy se mohou jíst i studené, jsou vhodné do krabičky s sebou. A hlíva v omáčce s rýží je sice netradiční, ale zajímavá kombinace. Ochutnejte!

Snídaně

V souvislosti s méně obvyklými návrhy snídaní v letošních plánech jsem přidala pár nových tipů na snídaně. Pokud si lámete hlavu s kombinacemi typu mandle, semínka, zelenina, ovoce, příp. semínka slunečnice, semínka dýňová, ovoce, zelenina můžete zkusit slanou nebo i sladkou pomazánku (recept najdete v Metabolické kuchařce), příp. "sladké" dýňové pyré, mandeládu s teplým švestkovým kompotem, mandlovou "paštiku" nebo semínkovou pomazánku z červené řepy. Vzhledem k aktuálnímu počasí jsem zařadila i recepty se zahřívacím efektem. Teplá polévka jako snídaně sice není úplně obvyklá, ale určitě ji ocení zvlášť ti, kteří podobně jaké já trpí na začátku programu zvýšenou zimomřivostí. Navíc dýňová polévka se semínky nebo mandeládou je i v úpravě pro přísnou fázi výborná, podobně jako polévka z kuřete se zeleninou (receptům z drůbežího masa a zeleniny se budu věnovat v dalším příspěvku). Prohřívací efekt má i skořice ve švestkovém kompotu J.

Ti z vás, kdo zimomřivostí tolik netrpí, mohou vyzkoušet další recepty ze semínek a mandlí - třeba salát z mrkve a jablka s mandeládou, nebo různé variace na téma müsli.

Dobrou chuť!

Dýně a co s nimi

Různé druhy tykví a dýni se v seznamu zeleniny objevují v jídelních plánech často a aktuálně se řada z nich objevuje i na trhu. Dýňovou polévku určitě znáte. Úprava vhodná pro program metabolic balance má v podstatě dvě varianty - snídaňová zasypaná semínky, nebo obědová, kdy místo smetany použijeme na zjemnění vhodný sýr - např. žervé a semínka naopak vynecháme. Jako snídani můžeme využít i dýňové pyré s mandeládou. Zkusili jste už dýňovou polévku s klíčky nebo dýňovou polévku s černou čočkou? Velmi oblíbená je u nás doma i dýňová omáčka v kombinaci s krůtím nebo i hovězím masem.

Dýňové hranolky jako přílohu k masu asi znáte, ale pokud si vyrobíte výbornou omáčku z kozího sýra, můžete je využít i jako hlavní pokrm. Nebo zkuste třeba dýni zapečenou se sýrem feta, příp. dýni gratinovanou, kterou si oblíbily i moje děti. Především ke zvěřině se výborně hodí čatní z dýně a jablka.

Na dezert z dýně a tvarohu se zatím můžete těšit - ochutnáte ho, až se úspěšně společně posuneme do 4. fáze.

Další dobrá zpráva pro všechny, kteří podobně jako já dávají přednost knihám tištěným před e-knihami: Začátkem listopadu vyjde Metabolická kuchařka v tištěné podobě. K dostání bude u mě v poradně. Běžná cena bude 420 Kč,-. Prosím všechny zájemce, kteří chtějí získat kuchařku za zvýhodněnou, zaváděcí cenu 390 Kč o rezervaci předem - buď e-mailem nebo po telefonu

Zajímají Vás moje zkušenosti s programem metabolic balance®? Podívejte se na nový článek

Přišlo babí léto, dovolené a jiné letní radovánky už jsou za námi, na trhu je dostatek čerstvé zeleniny a ovoce, odpolední sluníčko láká k procházkám - prostě ideální čas pro změnu metabolismu. Zajímá Vás, jak na to? Přihlaste se na bezplatnou informační schůzku.

Chcete vědět, co přinesl program metabolic balance® herečce Janě Paulové? Čtěte zde

Nová kuchařka vhodná (nejen) pro program metabolic balance® je na světě! K zakoupení je zatím v elektronické podobě jako e-kniha. Recepty jsou vhodné i pro kuchaře začátečníky, jsou rychlé a mnohá z jídel je možné vzít i s sebou do krabičky.

Ke stažení zde: https://www.metabolicka-kucharka.cz

Přidala jsem nové recepty z luštěnin a jeden z kuřecího masa

Chcete vědět, jak se z Ivany Chýlkové stala "metabolička - fanatička"? Čtěte zde.

Vynikající účinky programu metabolic balance® už si na vlastní kůži vyzkoušel i Jan Kraus a jeho žena Ivana Chýlková! Pro ty co neměli možnost podívat se na poradkyni Magdalenu Mikulandovou v pořadu Jana Krause v přímém přenosu přidávám odkaz na server YOUTUBE

Čtěte nový článek - Hubnutí a spánek

Svoje poznámky a připomínky k článkům můžete psát na: nekulova.iva@post.cz

Eva Holubová úspěšně zhubla s programem metabolic balance® V minulých dnech vyšlo několik více či méně zmatených článků o proměně Evy Holubové. Pro ilustraci přidávám několik odkazů: Článek 1, Článek 2, Článek 3 Oficiální vyjádření Evy Holubové mohou uživatelé FB najít zde:

https://www.facebook.com/hubnemesestudioprozeny

Mám potřebu dodat jednu dle mého mínění podstatnou informaci: Program metabolic balance® slouží v prvé řadě především k celkovému nastartování a úpravě Vašeho metabolismu. Nejde o žádnou krátkodobou tvrdou dietu, během které zázračně zhubnete, abyste si vzápětí mohli znovu dopřávat oblíbené koblihy ke snídani, vepřo knedlo zelo k obědu a těstoviny se smetanovou omáčkou k večeři, střídavě hojně zalévané pivem nebo coca colou, aniž byste přibrali třeba jen jediné kilo a cítili se pořád stejně dobře. Pokud chcete dosáhnout trvalých výsledků, měli byste být odhodláni k trvalejší změně stravování a celkového životního stylu podle svého individuálního jídelního plánu. Více se můžete dovědět na osobní konzultaci v mé poradně.

  • Aktuální nabídka - dárkové poukázky pro Vaše blízké v ceně podle dohody.

  • Podívejte se na výsledky, kterých dosáhli naši klienti v programu metabolic balance® Přečtěte si o jejich zkušenostech s programem

  • S radostí Vám oznamuji, že evaluační studie na téma metabolic balance® byla zveřejněna v renomovaném odborném časopise! Zveřejnění textu studie najdete zde (anglicky).

  • Další vystoupení MUDr. Pavly Liptákové v pořadu Sama doma 18.2.2010 můžete najít zde

  • 2.2.2010 vyšel o programu metabolic balance® článek v brněnském týdeníku NOS