Luštěniny

Chilli con carne

Ingredience:
  • porce uvařených červených fazolí (lze použít i fazole z konzervy ve slaném nálevu)

  • porce zeleniny (cibule, rajčata)

  • sůl, pepř, mletá paprika chilli koření, drcený kmín, oregano

  • stroužek česneku

  • olivový nebo jiný za studena lisovaný olej


Postup:

Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na trošce oleje, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte fazole a na kostky nakrájená rajčata. Osolte, okořeňte dle chuti a duste do změknutí (cca 15 minut). Chilli má mít řidší kašovitou konzistenci. Do hotového pokrmu přidejte ještě za studena lisovaný olej, na talíři můžete zdobit natěmi.

Podávejte s žitným chlebem.

Pozn: Chilli má mnoho variant. Můžete ho doplnit také nakrájenou červenou nebo zelenou paprikou.