Luštěniny

Fazolová sekaná

Ingredience:

porce uvařených, vychlazených fazolí dle plánu (použila jsem fazole červené)
porce zeleniny - celer, mrkev, žampiony do sekané, listové saláty nebo jiná vhodná zelenina jako příloha) cibule

stroužek česneku
sůl, pepř, majoránka, příp. lahůdkové droždí
za studena lisovaný olej
lžička žitné mouky


Postup:

Fazole předem uvařte nebo použijte fazole konzervované v mírně slaném nálevu. Rozmixujte, přidejte uvařený kousek celeru, mrkve, znovu mixujte, žampiony přidejte až v závěru. Dochuťte solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem, spojte olejem a žitnou moukou. Nezapomeňte si nechat 1 - 2 fazole stranou. Hotové těsto špatně drží tvar, lépe se peče ve formě. Sekaná je výborná teplá, ale i studená s sebou do krabičky jako oběd. Podávejte se zeleninovou oblohou, příp. posypejte natěmi a doplňte žitným chlebem.